Sienipastasta tulee ensimmäisenä mieleen kerma, voi ja juusto. Tässä versiossa niitä ei ole lainkaan, mutta uskallan kehua lopputulosta herkulliseksi. Tomaatin hapokkuus ja makeus sopii hyvin kantarellien kanssa ja sienien maku tulee hienosti esiin.

Ilman paksua kermakastiketta sienien rakenne korostuu, jolloin huippulaatuinen raaka-aine pääsee oikeuksiinsa. Valitse siis mieluiten pieniä ja napakoita kantarelleja ja varo paistamasta niitä aivan veltoiksi.

2 hengelle

200 g pastaa, esim. spaghettia
1 l kantarelleja
noin 10 kirsikkatomaattia
lehtipersiljaa
suolaa
oliiviöljyä

Pilko sienet karkeasti, pienemmät voi vain halkaista tai jättää kokonaisiksi. Laita pasta kiehumaan runsaasti suolattuun veteen. Kuumenna tilkka oliiviöljyä paistinpannussa ja paista sieniä melko kovalla lämmöllä. Halkaise kirsikkatomaatit. Kun sienistä on irronnut nestettä pannulle ja ne ovat puolikypsiä, lisää tomaatit ja jatka paistamista. Lisää hienonnettu persilja ja tilkka pastan keitinvettä, mausta suolalla. Sienien pitäisi olla kypsiä mutta napakoita ja tomaattien hiukan pehmentyneitä. Kun pasta on valmista, valuta se ja sekoita kastikkeeseen. Viimeistele lorauksella oliiviöljyä.